Diep in de Zee

Ook op de bodems van zeeén en oceanen leven dieren. Daarvoor moet men wel echt diep in de zee duiken. De Heremietkreeft bijvoorbeeld leeft op 20 meter diepte in een leeg slakkenhuis.

In dat lege slakkenhuisje verstopt de heremietkreeft zijn achterlijf. Nu vraag t u zich wellicht af, waarom doet de heremietkreeft dit? Eenvoudigweg om zichzelf te beschermen! De heremietkreeft stopt zijn achterlijf in een leeg slakkenhuis zodat de vissen er geen hap van kunnen nemen. Is dat slim of niet!

Dan leeft de diepzeeoctopus ook op grote diepte in de zee. Geloof het of niet maar deze diepzee-inktvissen kunnen wel tot 400 meter diep gaan. Om zichzelf tegen vijanden te beschermen spuit de diepzee octopus een wolk lichtgevende inkt zodat zijn belager hem niet meer ziet.

Nog een diepzee bewoner is de zeekomkommer de absolute ster van de diepzee. Wist u dat zijn voedsel bestaat uit modder en zand met daartussen allerlei dode beestjes. De zeekomkommer leeft het allerdiepst namelijk op 10180 meter diep.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Alas Rescue Team

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Dieren